Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ordu Ünye’de maden arama çalışmasına karşı çıkan köylülere müdahale: En az 20 kişi gözaltında

Ordu’nun Ünye İlçesi’ne bağlı Yeşilkent, Çiğdem ve Üçpınar köylerinde maden arama çalışmaları kapsamında sondaj yapmak isteyen şirkete karşı köylüler direnişte.

Dün (27 Ekim Çarşamba) Üçpınar Köyü’nde jandarmanın müdahalesi sonucu gözaltına alınan ve kısa süre sonra serbest bırakılan köylüler eylemlerine bugün de devam etti.  

Bu sabah köye yeniden gelen jandarma, sondaj bölgesine gitmek isteyen köylüleri engellemeye çalıştı. Jandarma engelini aşarak sondaj bölgesine ulaşan köylüler bu defa ise alanda kurulan barikatla karşılaştı.

Barikat önünde oturma eylemi yapan köylülere, çevik kuvvet ve jandarma ekipleri biber gazıyla müdahale etti. Müdahalede en az 20 köylü gözaltına alındı, bazı köylüler ise yaralandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.