Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dicle Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Kemal Çelen ile söyleşi: “Diyarbakır’da Çin’den gelen aşıyı yaptıran iki sağlık çalışanında antikor oluştu, bu güzel bir haber”

Koronavirüs aşısı çalışmalarında Diyarbakır’da saha araştırması yapan, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Çelen, Çin’den gelen aşıyı yaptıran iki sağlık çalışanının antikor testlerinin pozitif çıktığını söyledi. Bunun önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Çelen, “Daha önce söylediğimde bana tepki göstermişlerdi ama virüs ne kadar korunsak da hepimize bulaşacak. Aşı çalışmalarında önemli gelişmeler var, aşı ile birlikte salgının zinciri kırılacaktır” dedi.

Prof. Dr. Mustafa Kemal Çelen, daha önce herkesin enfekte olacağını söylediği için tepki gördüğünü ifade etti ve “Vaka sayılarında yeniden artış sözkonusu. Şu anda hastanelerde tedavi görenlerden daha fazla sayıda kişi evlerinde tedavi görüyor. Korunma önlemlerini almaya devam edeceğiz. Kullandığımız maske bizi grip gibi viral hastalıklara karşı da koruyacağı için bu yıl maske kullanımı ve sosyal mesafe sayesinde viral hastalık oranlarında düşüş olacağını söyleyebilirim” diye konuştu.

Çin’den gelen aşının üçüncü fazına ilişkin çalışmalar kapsamında Diyarbakır’da yaklaşık 75 kişiye aşı yapıldığını ve aşı yapılan iki sağlık çalışanının kendi istekleri ile 15 gün sonra test yaptırdıklarını söyleyen Çelen, “İki arkadaşımızın antikor testi pozitif çıktı. Yani aşı, virüse karşı yüksek oranda koruma sağladı. Aşı çalışmaları iyi gidiyor, aşıların devreye girmesiyle salgın zinciri kırılacaktır” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.