Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pınar Gültekin cinayetinin ilk duruşması yapıldı: Cemal Metin Avcı’nın ağırlaştırılmış müebbetle yargılandığı dava 4 Ocak 2021’e ertelendi

27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in katil zanlısı Cemal Metin Avcı’nın ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Sanıklar Cemal Metin Avcı ve Mertcan Avcı’nın tutukluluk haline devam kararı verildi. Dava 4 Ocak 2021 tarihine ertelendi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz’da Akyaka Mahallesi’ndeki evinden ayrılmış ve ablasıyla telefonla görüştükten sonra Gültekin’den bir daha haber alınamamıştı. Ablası Sibel Gültekin ile annesi Şefika Gültekin, Pınar’a ulaşamayınca Muğla’ya gelerek, Akyaka Jandarma Karakol Komutanlığı’na kayıp ihbarında bulunmuş, 21 Temmuz günü ise Pınar Gültekin’in cansız bedenine ulaşılmıştı.

Gültekin’in katil zanlısı Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mertcan Avcı’nın yargılandığı davanın ilk duruşması bugün (9 Kasım) Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Üzerine beton dökülmüş halde bir varil içinde cansız bedeni bulunan Pınar Gültekin’in katil zanlısı Cemal Metin Avcı’nın “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor. Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı ise “cinayete yardım ve yataklık ettiği” suçlamasıyla beş yıl hapis istemiyle yargılanıyor.

Bugün saat 14.00’te başlayan duruşmaya, baroların ve kadın örgütlerinin katılma talepleri salonun küçük olması gerekçe gösterilerek kabul edilmezken Muğla Adalet Sarayı önünde toplanan kadın grupları, duruşma öncesinde yaptıkları ortak açıklamada “Kadınlar bu coğrafyada hayır dedikleri için, kendi hayatlarına karar vermek istedikleri için katlediliyorlar” dedi. Kadınlar duruşma boyunca adliyenin önünde “Öfkeliyiz, tesadüf değil erkek şiddeti”, “Öldürülmeden özgürleşeceğiz, alışacaksınız” ve “Kadın mücadelesi yaşatır” yazılı pankartlarla bekledi.

Duruşmada ilk önce sanıklar Cemal Metin Avcı ve Mertcan Avcı dinlendi. Pişman olduğunu dile getiren Cemal Metin Avcı ek ifadesinde, Akyaka’da Pınar Gültekin’in evinde iki erkek tarafından cinsel şiddete uğradığını, Gültekin’in o esnada çekilen görüntüleri kullanarak şantaj yapıp kendisinden para istediğini iddia etti. 

Yardım ve yataklık suçlamasıyla yargılanan Mertcan Avcı ise Pınar Gültekin’in katledilmesiyle ilgili herhangi bir şey bilmediğini, delil karartmaya yardımcı olmadığını ve suçsuz olduğunu öne sürdü.  

Avukat Rezan Epözdemir: “Başka faillerin de olduğunu düşünüyoruz”

Pınar Gültekin’in ailesinin avukatı Rezan Epözdemir davayla ilgili, “Cinayete iştirak ihtimali şüphesiz var. Çünkü (Mertcan Avcı) olay saatlerinde olay yerinde. Maktulenin vücudu yandığı için cinayetin saatini ve ölüm sebebini tam olarak bilmiyoruz. Kardeşi dışında başka faillerin de olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Sanık Cemal Metin Avcı’nın avukatı ise “Müvekkilim öldürmek için öldürmemiştir. Sebepsiz yere öldürmemiştir. Öldürürken zevk keyif almamıştır. Bu nedenle canavarca hisle öldürmemiştir. Müvekkilimin cezasında indirim bekliyoruz”  diyerek savunma yaparken Pınar Gültekin’in annesi Şefika Gültekin, “O katil, insan değil, mahlukat. Pınar’ımı son kez göremedim bile. Göstermediler bana cenazesini. Yavrumdan yana hiçbir şey kalmamış. O katil çıkıp, çocuklarını görecek. Ben yavrumu göremeyeceğim. İçeride çürüsün. En ağır ceza verilsin istiyorum” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.