Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope, Tuba Tokbaş cinayetinin işlendiği Denizli’de – Sanık Eray Hakver tutuklandı, savcılık dosyaya gizlilik kararı getirdi: “Tuba dünyanın en iyi niyetli insanıydı, onun davası bizim davamız oldu”

Haber: Hazar Dost – Alp Akiş

Pamukkale Üniversitesi öğrencisi Tuba Tokbaş (22), kaldığı evde tartıştığı erkek Eray Hakver tarafından 10 Kasım’da öldürüldü. Tokbaş’ın ölümün ardından katil zanlısı Hakver tutuklanarak cezaevine gönderilirken savcılık dosyaya gizlilik kararı getirdi. Medyascope, Tuba Tokbaş’ın ailesi, arkadaşları ve komşularıyla görüşmek için olayın yaşandığı Denizli’deydi. 

“Birlikte yaşamıyorlardı, Eray bazen Tuba’nın evine geliyordu”

Medyascope’a konuşan Tuba Tokbaş’ın ailesi, cinayetin yaşandığı gün beraber vakit geçirdiklerini ve Tuba’nın saat 18.00 sularında bir buçuk ay önce Yunus Emre Mahallesi’nde tuttuğu eve gittiğini söyledi.

Sosyal medyada ve bazı haber kanallarında yayınlanan “Sevgilisi Eray Hakver ile beraber yaşadığı” iddialarına ilişkin aile, “Böyle bir durum yok. Kızımız tek başına burada kalıyordu” dedi. Komşuları ve arkadaşları da Tokbaş’ın, katil zanlısı Eray Hakver ile beraber yaşamadığını söyledi ve “Katilin başka bir mahallede kendi evi var. Bazen Tuba’nın yanına geliyordu” diye konuştu. Tokbaş’a evi kiralayan emlakçı ise “Tuba evi tutarken Eray Hakver de geldi. Bana ‘Ben ara sıra geleceğim’ demişti” dedi.

“Katil, cinayeti işledikten sonra Tuba’nın elektrikli bisikletiyle olay yerinden kaçmış”

Tuba Tokbaş’ın komşuları, tartışma seslerini duyduklarını, saat 21.00 sularında olay yerine polisin geldiğini ve Tokbaş’ın cansız bedenine ulaşıldığını söyledi. Ailesi de “Katil cinayeti işledikten sonra Tuba’nın elektrikli bisikletiyle olay yerinden kaçmış” bilgisini verdi.

“Tuba’nın davası artık bizim davamız”

Medyascope’a konuşan Tokbaş’ın arkadaşları Fatma Alcalı ve Elif Kavili, “Bunca zamandır Tuba da biz de başka kadınların sesi olmaya çalıştık. Şimdi yakınımızdan olan birinin sesi olacağız. Tuba’nın davası artık bizim davamız oldu” diye konuştu. Tuba’nın çok güçlü bir kadın olduğunu, kendi ayakları üstünde durmak istediği için ailesinden ayrı eve çıktığını söyleyen arkadaşları, “6284 sayılı kanun ve İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı, arkadaşımız bugün yaşıyor olabilirdi” dedi. 

“Tuba dünyanın en iyi niyetli insanıydı”

Katil zanlısı Eray Hakver’in çok sessiz biri olduğunu anlatan Tokbaş’ın en yakın arkadaşı Esra Bozkurt, şunları söyledi: “Tuba’yla onun hakkında konuştuğumuzda çok kıskanç biri olduğunu söylüyordu. Benden bile kıskanıyordu. Tuba bir yere gitmek istediğinde ‘Ben ne yapacağım? Çalışma arkadaşlarıma eziyet çektireceğim, sinirimi arkadaşlarımdan çıkaracağım’ diye konuşuyordu” dedi. Tuba’nın ilişkisinin bir buçuk aylık olduğunu aktaran Bozkurt, “Tuba dünyanın en iyi niyetli insanıydı. Gazoz kapaklarından rozet yapıp satardı, girişken biriydi” diye konuştu.

“Savcılık dosyaya gizlilik kararı getirdi”

Medyascope’a konuşan kaynaklar, savcılığın dosyaya gizlilik kararı koyduğunu söyledi. Savcılığın, basın ve aileyle, katilin ifadesini ve dosyayı paylaşmadığını aktaran kaynaklar, “Pazartesi günü ailenin avukatı savcıyla görüşecek” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler