Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi inşaatında çalışan ve iki aydır maaş alamayan Dev Yapı-İş üyesi işçiler iş bıraktı

İstanbul Göztepe’de yapımı devam eden Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi şantiyesinde çalışan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Devrimci Yapı, Yol ve İnşaat İşçileri Sendikası (Dev Yapı-İş) üyesi işçiler, iki aydır maaşları ödenmediği için iş bıraktı.

İstanbul Valiliği bünyesindeki İstanbul Proje Koordinasyon Birimi tarafından yapılan hastanenin şantiyesinde, Taş Yapı yüklenici firmasına ait taşeron Başdan İnşaat ve 3k1a İnşaat’ta çalışan işçilerinin maaşları iki aydır ödenmiyor.

Bu sabah iş bırakarak şantiye önünde oturma eylemine başlayan işçiler, ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle çalışmaktan kaçınma haklarını kullandıklarını söyledi. Medyascope’a konuşan işçiler, maaşları ödenene kadar şantiye önündeki eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

Hastane şantiyesinde bir buçuk yıldır çalışan Ersin Uysal, “Sürekli maaşlarımız gecikiyor. İki aydır maaş alamıyoruz. Şimdi üçüncü aya girdik, maaş yok. Hakkımızı almak için eylem yapıyoruz” dedi.

Aynı şantiyede üç yıldır çalışan Mahmut Özdemir de “Maaşın asgarisi bankaya yatıyor, gerisi elden veriliyor. Asgari Geçim İndirimi ayrı yatıyor. Hastane açıldı ama biz hastayız şimdi” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.