Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope salgın hastanelerinde: Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde test sırası 150 metreyi buluyor

Koronavirüs salgını Türkiye’de şiddetini tekrar artırıyor. Vaka sayıları, yeniden 3 binlere çıkarken hastanelerdeki yoğunluk durumu, koronavirüs testi için gelen insanların oluşturduğu kuyruklar tedirginlik yaratıyor. Medyascope’tan Hazar Dost, Kartal, Pendik ve Ataşehir’de bulunan devlet hastanelerinde, test kuyruklarını ve hastanelerin yoğunluklarını gözlemledi. 

Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Şehir hastanesi modeliyle yeniden yapılan Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin poliklinikler girişi, İstanbul’daki çoğu hastaneden daha yoğun. Hastanenin içindeki bankların çoğu dolu. Koronavirüs testinin yapıldığı bölüm ise ana girişin tam arkasında bulunuyor.

Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki koronavirüs testi sırası, geçen hafta sosyal medyada gündem olmuştu.

Metrelerce uzayan kuyruğu paylaşan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, “Genel bir karantina için çok geç kalıyoruz” demişti. 

Sabah 10.30 sıralarında testin yapıldığı bölgede 25-30 kişi bulunuyordu. Kuyruğun zaman zaman uzadığını fakat ortamın videodaki kadar kalabalık olmadığı görülüyor.

Testin yapıldığı alanda dört test kabini bulunuyor. Test, hızlı şekilde yapılırken bekleme süresi 10 dakikaya kadar çıkabiliyor.

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde test kuyruğu 100-150 metreyi geçiyor

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ana girişinde hasta görmek zor. Banklarda oturanların dışında hastanenin ana kapısında bir yoğunluktan bahsedemeyiz. Acil servise doğru gidildikçe yoğunluk artıyor. 

Acilin içinde ise yoğunluğun daha çok tomografi bölümünde olduğu görülebiliyor. Dışarıdan acilin bir alt katına inince, hastanede gördüğümüzün neredeyse iki katı kadar insanı sırada görüyoruz. Test kuyruğunun uzunluğu sosyal mesafeli haliyle 100-150 metreyi geçiyor. 

Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acilinde yoğunluk az, test kuyruğundaki kalabalık 40-50 metreyi buluyor

Ataşehir’deki Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acilinin içinde de dışında da göze çarpan bir yoğunluk bulunmuyor. Acilin diğer girişinde, koronavirüs için test yaptıracak kişilerin oluşturduğu kuyrukla karşılaşıyoruz. Kuyruk zaman zaman sosyal mesafeli şekliyle 70-80 metreyi bulabiliyor. 

Fakat Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki test kuyruğu, izlediğimiz diğer iki hastaneye göre yavaş ilerliyor. 25 dakikalık bekleme süremizde, test için içeriye sadece iki kişi alındı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler