Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo İstanbul’da dini liderler ile buluştu, devlet yetkililerini ziyaret etmedi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Avrupa ve Ortadoğu turunun Türkiye etabı için bugün (17 Kasım) sabah saatlerinde İstanbul’a geldi. Türkiye’de bir günden az kalan Pompeo, Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Vatikan Büyükelçisi Başpiskopos Paul Russell ile görüştü ve Rüstem Paşa Camii’ni ziyaret etti. Açıklamalarında ibadet özgürlüğü vurgusunda bulunan Pompeo, ziyareti sırasında hiçbir devlet yetkilisi ile görüşmedi.

Pompeo’nun 13-23 Kasım günleri arasında yedi ülkede temaslarda bulunacağı açıklanmıştı. Pompeo, turunun ilk durağı olarak Fransa’ya gidip Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü. Ardından Türkiye’ye gelen Pompeo, Türkiye’de, ziyaret edeceği diğer ülkelerden farklı olarak hiçbir devlet yetkilisi ile görüşme planlamadı.

Pompeo bugün (17 Kasım) sabaha karşı 03.00 sularında İstanbul’a indi ve sabah saatlerinde St. George Kilisesi’nde Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüştü.

Pompeo, Patrikhane’nin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında Eminönü semtindeki Rüstem Paşa Camii’ne ziyarette bulundu. Twitter hesabından caminin “nefes kesici güzellikte” olduğunu belirten Pompeo, camiden ayrıldıktan sonra Vatikan Büyükelçisi Başpiskopos Paul Russell ile bir araya geldi. Türkiye’ye gelmeden önce de ziyaretinin odağının “inanç ve ibadet özgürlüğü” olduğunu belirten Pompeo, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda da bu mesajını tekrarladı.

Pompeo, Türkiye’nin ardından sırasıyla Gürcistan, İsrail, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’a ziyaretlerde bulunacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.