Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Fox News’te yorumculuk yapacak

Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump döneminde dışişleri bakanlığıı görevini üstlenen Mike Pompeo’nun yorumcu olarak Fox News’te çalışmaya başlayacağı açıklandı. Fox News, görev süresi boyunca Trump’a yakın bir pozisyon izlemesiyle tanınıyor. 

Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump yönetiminde dışişleri bakanlığı görevini üstlenen Mike Pompeo’nun yeni adresi belli oldu. 57 yaşındaki Pompeo’nun Fox News’te yorumcu olarak görev yapacağı belirtildi. Avustralya kökenli medya patronu Rupert Murdoch’un başında olduğu News Corporation’ın yan kuruluşu olarak 1996 yılında yayın hayatına başlayan Fox News, görev süresi boyunca Donald Trump’a yakın bir pozisyon izlemesiyle tanınıyor.

Pompeo’nun yeni işini Fox News CEO’su Suzanne Scott duyurdu. Scott yaptığı açıklamada, “Mike Pompeo, Amerika’da dış politika konusunda ve ulusal konularda en bilinen ve güvenilen isimlerden biri. Daha önce CIA başkanlığında da bulunmuş olan Pompeo, bizi takip eden milyonlarca izleyicimize farklı bir bakış açısı sunacak” dedi. 

Pompeo ise yeni işini değerlendirirken “Eski bir diplomat ve Kongre üyesi olarak Fox News’te başlayacağım yeni görevde izleyicilere açık, jeopolitik ve uluslararası ilişkilerde saçmalıklardan uzak bir bakış sunacağım. ‘Önce Amerika’ politikasının Amerika’nın rahatına ve güvenliğine getirdiği yardımları anlatacağım” diye konuştu.

9 Nisan’da Fox & Friends sabah şovuyla yeni görevine başlaması beklenen Pompeo’nun, Fox News ve Fox Business Network de dahil olmak üzere tüm Fox medya platformlarına içerik sunması bekleniyor.

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.