Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Marmara Üniversitesi öğrencileri, görüntülü ve sesli sınav kararına tepkili: “Açıklama yapılmadan karar alınıyor, haklarımız ihlal ediliyor”

Üniversitelerde sınav dönemi başlıyor. Önceki dönem sınavlar için kullanılan çevrimiçi uygulamalar bu yılın ilk döneminde de sürerken öğrenciler, üniversite yönetimlerinin sorun çıkaran ve mağduriyet yaratan uygulamalardan vazgeçmesini istiyor.

Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ne bağlı Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim görevlileri, öğrencilere bu dönem yapılacak sınavlar için kameranın ve mikrofonun açık olmasının zorunlu olduğunu bildirdi.

Üniversiteliler alınan karara, sosyal medya üzerinden #DirenMarmaraCSE etiketiyle tepki gösterirken bölüm öğrencisi Emre Eren, yaşadıkları durumu Medyascope’tan Hazar Dost’a anlattı. 

“Rektörlük ya da senatonun bir kararı yok, bir e-postayla sınav sisteminin değiştiğini öğrendik”

Rektörlük tarafından bir açıklama yapılmadan, hocaların aldığı kararla sistemin değiştiğini söyleyen Emre Eren, “Bir e-posta ile bilgisayar mühendisliği derslerinde kamera zorunluluğu getirildi” dedi. 

“Uygulama kişilik haklarımızı ihlal ediyor”

Eren, “‘Kamera zorunlu’ diye açıklama yapılsa bile, uygulamanın tüm bölümlerde olması gerekiyor. Sadece bizim bölümde olması bizi tedirgin ediyor. Ayrıca, bu kuralın kişilik haklarımızı ihlal ettiğini de düşünüyorum” diye konuştu. 

Medyascope’a konuşan üniversiteliler, dekanlık ve rektörlüğe itiraz dilekçelerini gönderdiklerini de belirtti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler