Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avukat Aytaç Ünsal’ın açlık grevi sebebiyle tedavi gördüğü evine sabaha karşı polis baskını yapıldı: “Tamamen şüpheye dayalı bir operasyon, yaşam hakkım tehdit edildi”

Adil yargılanma talebiyle, süresiz açlık grevi yapan Avukat Aytaç Ünsal’ın tedavi gördüğü evi, sabaha karşı polisler tarafından kapısı kırılarak basıldı. Aytaç Ünsal, yaşadıklarını Hazar Dost’a anlattı.

“Herhangi bir uyarı olmadan sabaha karşı kapıyı kırıp, girdiler”

İstanbul’un Sarıyer ilçesine bağlı Küçük Armutlu Mahallesi’ndeki evinde açlık grevi sebebiyle tedavi gördüğünü belirten Aytaç Ünsal, “Ben tedavi gördüğümü belirttim, hangi gerekçeyle operasyon yaptıklarını da sordum. Onların yanıtı, ‘Tedavi gördüğünüzü biliyoruz, lütfen maske takın’ oldu” dedi. Ünsal, polislerin kendisine arama kararını gösterdiklerini de belirtti.

“Soruşturma ya da dava yok, ‘şüphe’ üzerine yapılmış bir operasyon”

Ünsal, operasyonun herhangi bir dava ya da soruşturma üzerine düzenlenmediğini belirterek, “Tamamen şüpheye dayalı bir operasyon, Türkiye çapında 25 eve daha baskın yapılmış” dedi. Ünsal, arama gerekçesinin gösterildiği evrakta, evinde “süpheli kişilerin ve delillerin bulunabileceğine” dair bir ibare olduğunu söyledi.

“Ben adalet istediğim için tedavi görüyorum, Ebru hayatını kaybetti”

Adil yargılanma hakları verilmediği için, avukat Ebru Timtik ile beraber ölüm orucuna başladıklarını hatırlatan Ünsal, “Ben adalet istediğim için tedavi görüyorum, Ebru Timtik’i öldürdüler. Şimdi ise yaşam hakkım tehdit edildi” dedi. Ünsal sözlerine “Biz bu devlet terörüne boyun eğmeyeceğiz” diyerek devam etti.

Aytaç Ünsal ve Ebru Timtik

Ne olmuştu?

Ankara Barosu’na kayıtlı Aytaç Ünsal, İstanbul Barosu’na kayıtlı Ebru Timtik, gizli bir tanığın beyanıyla 12 Eylül 2018’de “silahlı terör örgütüne üye oldukları” iddiasıyla tutuklandı. Ünsal ve Timtik, 5 Şubat 2019’da, “Adil yargılama istiyoruz” diyerek açlık grevine başladı, 5 Nisan’da ise eylemlerini ölüm orucuna çevirdiklerini duyurdu. Ebru Timtik 25 Ağustos’ta hayatını kaybetti, Aytaç Ünsal 3 Eylül’de tahliye edildi. Ünsal, tahliye edilmesinin ardından açlık grevine ara verdi.

Fotoğraflar: @halkinhukuk_

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler