Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Alman savaş gemisi Libya’ya giden Türk yük gemisinde silah araması yaptı – Serhat Güvenç yorumluyor

Libya açıklarında Avrupa Birliği askeri misyonu Irini kapsamında görevli Alman firkateyni, Rosaline-A isimli Türkiye bandıralı yük gemisini yasadışı silah taşıdığı şüphesiyle durdurdu. Anadolu Ajansı’nın haberinde, “Alman firkateyni, Türkiye’den Libya’ya insani yardım malzemesi taşıyan bir gemiyi Doğu Akdeniz’de durdurarak, uluslararası hukuka aykırı bir şekilde saatlerce aradı” denilirken, Almanya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Christian Thiels ise “Türkiye’den itiraz gelmediği için aramanın onaylandığının varsayıldığını, itiraz gelmesinin ardından aramanın durdurulduğunu” söyledi. Thiels ayrıca, gemide yasadışı malzeme bulunmadığı bilgisini paylaştı.

Yaşanan olayı uluslararası ilişkiler uzmanı Prof. Dr. Serhat Güvenç yorumladı. Güvenç, “Almanya Doğu Akdeniz’de şu ana kadar Türkiye’yi karşısına almamaya özen gösteriyordu. Bu olay, Türkiye-Almanya ilişkilerini bir müddet zora sokacaktır” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.