Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Altın madeni istemeyen Tokat Erbaa köylüleri, İstanbul’daki Verusa Holding’in önünde eylemdeydi: “O vadilerin ve yaylaların suyunu içmiş, yoğurdunu yemiş evlatlar olarak talana asla izin vermeyeceğiz”

Tokat’ın Erbaa ilçesindeki altın madeni projesini protesto eden Doğama Dokunma Platformu üyeleri, arama çalışmalarını yürüten Verusa Holding’in İstanbul’daki genel merkezi önünde açıklama yaptı.

Verusa Holding‘in İstanbul Maslak İz Plaza Giz’de bulunan binası önüne bir araya gelen çevrecilere, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Özgür Karabat da destek verdi.

Ayazağa metro çıkışında toplanan kitle, sloganlarla bina önüne yürüdü. “Verusa Erbaa’dan defol” pankartının açıldığı eylemde açıklamayı, platform adına Keçeci Köyü Derneği üyelerinden Selinay Can okudu.

Şirketin yaylalarda çalışmalarına devam ettiğini söyleyen Can, “Önümüzdeki günlerde sondaj makinalarını getirerek 20 bin dönüm alanda yaşam alanlarımızı, yaylalarımızı delik deşik edecekler. Bizler o vadilerin ve yaylaların suyunu içmiş, yoğurdunu, üzümünü yemiş olan evlatları olarak bu talana asla izin vermeyeceğiz. Seni yaylalarımızda istemiyoruz, senin pis işine, kirli altınına ihtiyacımız yok. Bizim yaylalarımız ve ovalarımızda yetişen ürünlerimiz bizim altınlarımızdır” diye konuştu.

Medyascope‘a konuşan Tokat Erbaa doğumlu İbrahim Arslan, “Erbaa’nın üstü altından daha değerli. Holdinglere suyumuzu, toprağımızı teslim etmeyeceğiz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.