Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yoğun bakım uzmanı Prof. Dr. Necmettin Ünal ile söyleşi: “Koronavirüs salgını kontrolden çıktı, filyasyon ekipleri salgına yetişemiyor”

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Yoğun Bakım Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal, Medyascope özel yayınında Özgür Özdemir’in sorularını yanıtladı.

Prof. Dr. Necmettin Ünal, koronavirüs salgınında kontrolün kaybedildiğini ve filyasyon ekiplerinin salgının hızına yetişemediğini söyledi. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yoğun bakım yataklarının dolduğunu belirten Ünal, “Çalıştığım hastanenin yoğun bakım servisi tamamen dolu, hasta seçmek zorunda kalacağız” dedi.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında yeni alınan kısıtlama kararlarının önemli olduğunu ancak daha sert önlemler alınması gerektiğini söyleyen Ünal, “Hastanelerin yoğun bakım olanaklarını artırmak iyi bir şey ama salgın tedavi edilerek önlenemez, salgını önlemek için bulaşa engel olmanız lazım. Salgınla mücadele için 14 gün kapanmamanın maliyeti, kapanmanın maliyetinden daha fazla” diye konuştu.

Alman BioNTech firması ile Amerika Birleşik Devletleri merkezli Pfizer şirketlerinin ortak geliştirdiği koronavirüs aşısının Türkiye’deki faz 3 çalışmalarına gönüllü katılan Ünal, aşı süreciyle ilgili şunları söyledi: “İki defa yüksek ateş ve sağ ayak bileğimde bir ağrı oldu. Ciddi bir yan etki yaşamadım henüz. Beni iki sene boyunca takip edecekler.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler