Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dün gözaltına alınan metal işçileri, bugün yeniden Ankara’ya yürüyüş başlattı

İşten atılmaları ve sendikal yasakları protesto etmek için Kocaeli Gebze’den Ankara’ya yürümek isterken dün gözaltına alınan Birleşik Metal-İş Sendikası üyeleri, bugün yürüyüşlerine yeniden başladı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Birleşik Metal İşçileri Sendikası’na (Birleşik Metal-İş) üye oldukları için çalıştıkları Systemair, HSK, Özer Elektrik ve Baldur fabrikalarında tazminatsız olarak işten atılan veya ücretsiz izne çıkarılan işçiler, dün yürüyüşe başladıkları anda gözaltına alınmıştı. Akşam saatlerinde serbest bırakılan işçiler, bu sabah sendikanın Gebze şubesi önünde yeniden bir araya gelerek yürüyüş öncesi basın açıklaması düzenledi.

Çerkezoğlu: “Türkiye işçi sınıfına dünya işçi sınıfına umut olan tüm işçi kardeşlerimi selamlıyorum”

Açıklamaya DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da katıldı. Sendikal faaliyetlerin engellenmesinin suç olduğunu belirten Çerkezoğlu, “Bu ülkede ve dünyanın her yerinde sendikalı olmak emeğine, ekmeğine sahip çıkmak için örgütlü olmayı seçmek en temel yasal ve anayasal hakkımızdır. Emeğine, ekmeğine sahip çıkmak ve hakları için mücadele etmek ise bu dünya yüzündeki en onurlu iştir. Bugün Birleşik Metal-İş Sendikamız’ın örgütlü olduğu üç fabrikada bu hakkına sahip çıkmak için günlerdir direnen ve dün burada en temel hakkını kullanmak ve bu sesini Ankara’ya duyurmak için yola çıkan ve önü kesilen ama tüm baskılara rağmen dimdik ayakta duran ve Türkiye işçi sınıfına dünya işçi sınıfına umut olan tüm işçi kardeşlerimi selamlıyorum” dedi.

Açıklamanın ardından işçiler, “Ankara Ankara duy sesimizi, bu gelen işçinin ayak sesleri” ve “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganları ve dövizlerle Ankara’ya gitmek için yola çıktı. Çerkezoğlu da Gebze çıkışına kadar işçilere eşlik etti.

Gebze çıkışına kadar yürüyen işçiler, daha sonra araçlarla Ankara yürüyüşüne devam edecek. İşçiler, yürüyüşlerine Ankara girişinde tekrar yaya olarak devam edecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.