Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gebze’den Ankara’ya yürümek isterken gözaltına alınıp serbest bırakılan metal işçileri yürüyüşte kararlı: “Aynı saatte, aynı yerde buluşuyoruz”

İşten atılmaları ve sendikal yasakları protesto etmek için Kocaeli’nin Gebze ilçesinden Ankara’ya yürümek isteyen Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçiler, polis müdahalesiyle gözaltına alındı.  Gözaltına alınan işçiler 24 Kasım Salı günü akşam saatlerinde serbest bırakıldı. İşçiler bugün aynı saatte aynı yerde yürüyüşe devam edecekler.

Birleşik Metal İşçileri Sendikası’na (Birleşik Metal-İş) üye oldukları için çalıştıkları Systemair, HSK, Özer Elektrik ve Baldur fabrikalarında tazminatsız olarak işten atılan veya ücretsiz izne çıkarılan işçiler, Gebze’den Ankara’ya yürümek istedi.

24 Kasım Salı günü sabah saatlerinde sendikanın Gebze şubesi önünde toplanan işçiler, polis tarafından ablukaya alındı. Valiliğin “pandemi tedbirleri” kararını gerekçe gösteren polis, yürüyüşe izin vermedi.

Yürüyüşe geçmek isteyen işçilere müdahalede bulunan polis, aralarında Birleşik Metal -İş Sendikası Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun da olduğu 109 işçiyi darp ederek gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar, işlemleri yapıldıktan sonra akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Bugün tekrar yürüyecekler

Birleşik Metal-İş, 25 Kasım Çarşamba günü saat 10.00’da Gebze şubesi önünde yeniden bir araya geleceklerini ve Ankara’ya yürümekte kararlı olduklarını duyurdu.

Birleşik Metal-İş’in Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Sendika, tazminat haktır; ücretsiz izin zulümdür. Hakları gasp edilen metal, işçilerinin Ankara yürüyüşüne yapılan polis saldırısında gözaltına alınan 109 kişi serbest bırakıldı. Yarın aynı saatte ve aynı yerde buluşuyoruz… Direne direne kazanacağız!” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.