Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Karaman Ermenek’ten Ankara’ya yürümek isteyen maden işçilerine jandarma ve polis müdahale etti

Karaman’ın Ermenek ilçesinde, kıdem tazminatı ve ücret alacakları için 12 Ekim’de Ankara’ya yürümek isteyen ancak engellenen maden işçileri, bugün bir kez daha Ankara’ya yürümek istedi.

Ermenek Güneyyurt Meydanı’nda jandarma ve polis tarafından madencilerin önü kesildi. Yürümek isteyen madencilere müdahale eden jandarma ve polis, TOMA, plastik mermi ve gaz kullandı. Bağımsız Maden İş Genel Başkanı Tahir Çetin’in de aralarında olduğu en az 10 madenci gözaltına alındı.

Video madencilerin çocukları tarafından çekilmiştir.

Madenci ailelerine de müdahale edildi

İlk müdahaleden sonra Güneyyurt Parkı’na çekilen madencilere ve ailelerine jandarma tarafından cop ve gaz kullanılarak müdahalede bulunuldu. Müdahale sırasında yaralanan madenci yakınları ambulansla hastaneye götürüldü.

“Fiili sıkıyönetim

Bağımsız Maden-İş Sendikası, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Tüm Ermenek’te fiili bir sıkıyönetim uygulanıyor. Sokaklardaki herkes zorla evlerine gönderilmeye çalışılıyor, bu uygulamanın valiliğin emri olduğu söyleniyor” bilgisini paylaştı.

Ermenek Devlet Hastanesi’ne darp raporu almak için giden Mertcan Yılmaz burada gözaltına alındı. Yılmaz bugünkü eylemde fotoğraf ve video çekiyordu.

Gözaltına alınanlardan beş saattir haber alınamıyor

Görüştüğümüz sendika yetkilileri, beş saattir genel başkanları Tahir Çetin’e ve gözaltındaki diğer kişilere ulaşamadıklarını bildirdi. Hastaneye darp raporu almak için giden halkın tehdit edildiğini söyleyen bir yetkili, müdahalede bulunan 16 jandarmanın da darp raporu aldığını aktardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.