Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Başkanı Donald Trump, eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’i affetti

Ocak ayında görevi yeni seçilen başkan Joe Biden‘a devretmeye hazırlanan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’i affettiğini Twitter’dan duyurdu. 

Trump tweetinde şöyle yazdı:

“General Michael T. Flynn’e tam olarak affedildiğini duyurmaktan büyük onur duyuyorum. @GenFlynn ve harika ailesini tebrik ediyorum. Biliyorum ki artık şahane bir Şükran Günü geçireceksiniz!”

Michael Flynn 2017 yılında ulusal güvenlik danışmanı olarak sadece üç ay görev yaptı. Sonrasında 2016 yılında yapılan başkanlık seçimlerine Rusya’nın müdahale ettiği iddiaları konusunda Federal Soruşturma Bürosu’na (FBI) yalan söylediğini itiraf etti. Flynn’in, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’e de bu konuda yalan söylediği ortaya çıktı.

Flynn’in avukatları, geçen ocak ayında müvekkillerinin Rusya soruşturması çerçevesinde FBI’a yalan beyanda bulunduğu iddiasıyla ilgili verdiği ifadeyi geri çekmek için harekete geçmişti. ABD Adalet Bakanlığı da 7 Mayıs’ta yaptığı yazılı açıklamada Flynn’e yönelik davanın düşürüleceğini açıklamıştı.

Trump, bu yıl kasım ayı başında, yargı ve FBI tarafından haksızlığa uğradığını belirttiği Flynn’i “kahraman” olarak tanımlamış ve onu affetme niyetini tekrarlamıştı.

Öte yandan Demokratlar, Flynn’in affedilmesini eleştirdi. Demokrat Partili Adam Schiff, başkanı affetme yetkisini kötüye kullanmakla suçladı. Schiff, Trump’ın “arkadaşları ve siyasi ortaklarını” ve kendisi için yalan söyleyenleri koruduğunu söyledi. 

Derleyen: Sema Kahriman

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.