Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pınar Umay davasının önemi ve kadın cinayeti davaları – Av. Tuba Torun ve Av. Ruşen Gültekin ile söyleşi

Bir buçuk yaşında bir kızı olan 32 yaşındaki Pınar Umay, 6 Mart 2020 tarihinde İstanbul’da, evli olduğu erkek tarafından altı bıçak darbesiyle katledildi. Davanın 26 Kasım tarihinde yapılan karar duruşmasında sanık Erhan Baykan’a indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

Umay ailesinin avukatı ve eski Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Dr. Ruşen Gültekin ve CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve avukat Tuba Torun ile Pınar Umay davasından hareketle kadın cinayetleri davalarını, bu kararın diğer davalara etkisini, İstanbul Sözleşmesi’nin getirilerini, cezasızlığı ve erkek şiddetinin neden önlenemediğini konuştuk. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.