Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şampiyonlar Ligi’nde beşinci hafta maçları başladı: Real Madrid, kulüp tarihinin en kötü başlangıcını yaptı

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde beşinci haftada A, B, C ve D grubu maçları dün akşam (1 Aralık) tamamlandı. Real Madrid, Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk’e konuk olduğu maçtan 2-0 yenik ayrılırken grupta üçüncü sıraya geriledi. Gruplarda ilk beş maçta dokuz gol yiyen Real Madrid, tarihinin en kötü Şampiyonlar Ligi başlangıcına imza attı. 

A Grubu 

Gruptan çıkmayı garantileyen son şampiyon Bayern Münih, İspanya temsilcisi Atletico Madrid’i konuk ettiği maçta rakibiyle 1-1 berabere kaldı.

Rusya temsilcisi Lokomotiv Moskova, Avusturya temsilcisi Salzburg’u konuk etti. Salzburg gruptan çıkma iddiasını devam ettirebilmesi için mutlak üç puan kazanması gerektiği mücadelede, üç puanı üç golle aldı. Maçı 3-1 kazanan Salzburg puanını dörde yükseltirken grupta, altı puanlı Atletico Madrid’in ardında yer alıyor. 

B Grubu 

Şampiyonlar Ligi’ni en çok kazanan takım olan Real Madrid, Ukrayna’da Shakhtar Donetsk’e konuk oldu. Kazanması halinde gruptan çıkma adına çok önemli bir avantaj elde edeceği maçta İspanya temsilcisi, Dentinho ve Manor Solomon’un gollerine engel olamayarak mücadeleden 2-0 mağlup ayrıldı. 

B grubunun sürpriz takımı Borussia Mönchengladbach, İtalya temsilcisi Inter’i konuk etti. Kazanmaktan başka çaresi olmayan Inter, 3-2’lik galibiyetle son 16 iddiasını sürdürdü. 

C Grubu 

İngiltere temsilcisi Manchester City ve Portekiz temsilcisi Porto’nun Portekiz’deki Dragão Stadyumu’nda karşılaştığı mücadele, başladığı gibi 0-0 eşitlikle bitti. Her iki takım da gruptan çıkmayı dördüncü haftada garantilemelerinin verdiği rahatlıkla mücadeleye çoğunluğu yedek oyuncularla çıktı. 

Grubun diğer maçında Fransa temsilcisi Marsilya, evinde Yunanistan temsilcisi Olympiakos’u konuk etti. Marsilya, Dimitri Payet’nin penaltılardan attığı iki golle mücadeleden 2-1 galip ayrılırken Olympiakos’un tek golü Mady Camara’dan geldi.  

D Grubu 

İngiltere’nin son şampiyonu Liverpool, Hollanda temsilcisi Ajax’ı konuk ettiği mücadeleden, 19 yaşındaki İngiliz futbolcusu Curtis Jones’un attığı golle 1-0 galip ayrılarak gruptan çıkmayı garantiledi. 

İtalya’nın Bergamo şehrinin takımı olan Atalanta, Danimarka temsilcisi Midtjylland’ı konuk etti. Mücadeleden üç puan alması halinde gruptan çıkma adına çok önemli bir adım atacak olan Atalanta, maçtan 1-1’lik eşitlikle ayrılınca son 16 şansını son maça bıraktı. 

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1333903106791321601

Şampiyonlar Ligi’nde beşinci hafta bugün (2 Aralık) günü E, F, G, ve H grubu maçları ile tamamlanacak. Başakşehir, İstanbul’da Almanya temsilcisi RB Leipzig’i konuk edecek. Mücadele 20.55’te başlayacak. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.