Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Razor Inc. grubu ile söyleşi: “Koronavirüs ‘The Road’ albümünü baltaladı”

Uzun yıllardır İstanbul’un çeşitli mekanlarında müzik yapan Razor Inc., “The Road” albümünü 2019’un Kasım ayında piyasaya sürdü. Albüm sonrası farklı şehirlerde konserler veren Razor, konser sezonu olarak bilinen bahar aylarına hazırlık yaptığı sırada koronavirüs engeli ile karşılaştı.

Koronavirüs önlemleri kapsamında seyircili konserlere devam eden Razor Inc. yaz başında çevrimiçi gerçekleştirdiği konser ile çevrimiçi platformda konser veren ilk heavy metal grubu oldu. Doğruluğunu sağlayamadık fakat hazır bir sahnede bilet satarak online konser veren müzik dünyasının ilk grubu oldular. Razor Inc. yazlarını seyircili ve online konserler vererek geçirdi fakat The Road albümünü istedikleri gibi duyuramadılar.
Koronavirüs şartlarında gerekli önlemleri desteklediklerini belirten grup, hayatını müzikle kazanan müzisyenlerin yetkililer tarafından yok sayıldığını söyledi:

“Vaka sayılarının artmaması için konserlerin iptal edilmesi ve gerekli önlemlerin alınmasını normal karşılıyoruz. Fakat Türkiye’de herhangi bir olumsuzlukta ilk etkilenen sektör müzik sektörü oluyor. Müzisyenin de geçindirmek zorunda olduğu bir evi, ailesi olduğunu unutmamak gerekli ve müzisyenler desteklenmeli”.

İlk albümlerinin koronavirüs tarafından baltalandığını belirten grup üyeleri, karantina dönemini ikinci albüme hazırlanarak geçirdiklerini söylediler. Grubun üyelerinden Başer Çelebi, “Yaz başındaki karantina dönemini söz yazarak ve beste yaparak geçirdim. Bu dönemde ise yeni kayıtlar yapacağız” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.