Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanı Doç. Dr. Süda Tekin ile söyleşi: “Salgın hastalıklarla mücadelede aşı karşıtlığı yapılamaz, aşı karşıtlığı aklın ve bilimin ışığından uzaklaşmaktır”

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Koç Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Süda Tekin, Medyascope yayınında Özgür Özdemir’e konuştu. Koronavirüs testi pozitif çıkan hastaların mutlaka ilaçlarını kullanmaları gerektiğini belirten Tekin, “Yüksek virüs yükünü azaltmak için bu ilaçları veriyoruz. Bu ilaç kullanımı hastaların zatürre olmasını engelliyor” dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Çin’den satın alınan ve yakın zamanda kullanılacak olan aşıya dair tartışmalara da değinen Tekin, “Biz bilim insanları olarak bugünkü bilgilerimizle kişilere sıra geldikçe hiçbir itiraz etmeden aşılanmalarını öneriyoruz” diye konuştu. Tekin, aşı karşıtlığını da şu sözlerle eleştirdi: “Salgın hastalıklarla mücadelede aşı karşıtlığı yapılamaz. Salgının ilk zamanlarında aşı karşıtları ortada yoktu ama şimdi suyu bulandırıyorlar. Aşı karşıtlığı aklın ve bilimin ışığından uzaklaşmaktır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler