Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs aşılarıyla ilgili komplo teorileri – Özgür Mumcu ile söyleşi

Koronavirüse karşı geliştirilen aşılarla ilgili olarak pek çok komplo teorisi üretilmiş durumda. Bu komplo teorilerinin neden ve nasıl oluştuğunu anlatan Özgür Mumcu izleyicileri sanal mecralarda paylaşım yaparken duyarlı olmaya davet etti, dijital okuryazarlığın önemini vurguladı.

Komplo teorilerinin en çok belirsizlik ve güvensizlik ortamlarında karşımıza çıktığını söyleyen Mumcu, dünyadaki çok sayıda sağlık otoritesinin koordinasyonlu bir yalan kampanyası yürüttüğüne inanmanın makul olmadığını belirtti. Mumcu, belli ülkelerin aşıları hedef alırken bunun altında yatan siyasi motivasyonlar olduğuna da dikkat çekti. Mumcu bu süreçte Türkiye sağlık yetkililerin şeffaf bir şekilde süreci yürütmesi gerektiğini belirtti, Türk Tabipleri Birliği’ni (TTB) dışlamanın sonuç vermediğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.