Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İşten çıkarılan PTT taşeron işçileri, İstanbul, Ankara ve Bursa’da oturma eylemine başladı

PTT’de sendika üyesi oldukları için işten çıkarılan ve ücretsiz izin uygulanan, aralarında PTT-Sen yöneticilerinin de bulunduğu taşeron işçiler, İstanbul, Ankara ve Bursa’da PTT başmüdürlükleri önünde eyleme başladı.

Posta, Telefon ve Telekomünikasyon İşçileri Sendikası (PTT-Sen) yönetici ve üyeleri, işten çıkarılmaları protesto etmek amacıyla İstanbul Sirkeci’de bulunan PTT Başmüdürlüğü binası önünde bir açıklama yaptı. “PTT’de sendikal baskı son bulsun, işten çıkarılanlar işe iade olsun” yazılı pankart açılan eylemde açıklamayı PTT-Sen Eğitim Sekreteri Ulaş Sandıkçı okudu.

PTT gibi köklü tarihi olan bir kurumda yöneticilerin anayasayı, kanunu, ahlakı hiçe saydığını söyleyen Sandıkçı, “Suç işleyenlerin önce işçilere ve sonra yargıya elbette hesap vereceğini buradan bir kez daha söylüyoruz. Sendikamız genel başkanının, yöneticilerinin, üyelerinin keyfiyetle, sadece sendikal faaliyet yürüttükleri için işlerinden edilmesi diğer yöneticilerimizin de zorunlu ücretsiz izine çıkarılması bardağı taşıran son damla olmuştur” dedi.

Türkiye genelindeki 15 bin PTT taşeron işçisinden 6 bininin sendikalarına üye olduğunu belirten Sandıkçı, “PTT-Sen, sarı sendikaların, taşeron şirket yöneticileri ve PTT ile el ele vererek giriştikleri zorbalıklara ve tehditlere rağmen PTT içindeki en yüksek temsiliyeti olan, en basit tabirle PTT taşeron işçisinin sesidir. PTT taşeron işçileri bu kurumun tüm yükünü sırtında taşıyan ama buna rağmen düşük ücret alan, mobbinge maruz kalan, koronada, salgında sağlığı hiçe sayılan PTT’nin üvey evlatlarıdır” diye konuştu.

Baskıların sendikalarını yıldıramayacağını vurgulayan Sandıkçı, sözlerini şöyle sürdürdü: “PTT taşeron işçileri, PTT tarafından mükafatlandırılması gerekirken taşeron işçiye reva görülen işten çıkarmalar, ücretsiz izinler, baskılar, meslek hastalıkları ile günden güne daha da ezilmektedir. Sendikamıza yapılan bu aleni, utanç dolu, kanun tanımaz saldırıların sebebini çok iyi biliyoruz. Sendikamız taşeron işçinin yaşadığı bütün bu sıkıntılara karşı bir gün dahi sessiz kalmamış, PTT işçisine bir kırbaç gibi inmiş olan ve 20 yıldır süren bu taşeron düzeninin karşısında dimdik durmuştur ve bugün olduğu gibi durmaya da devam edecektir.

PTT’de kimse kadroya geçmedi

İşten çıkarılan PTT- Sen yöneticisi Burhan Tan da Medyascope’a konuştu. 12 yıldır PTT’de taşeron firmada çalışan Tan, “Sendikal faaliyet sürdürdüğümüz için işten çıkarıldık. Kurumda üvey evlat gibiyiz. Haksızlıklar diz boyu. Cumhurbaşkanımız ‘Türkiye’de taşeron kalmayacak herkes kadroya geçecek’ diye söylemişti.  Maalesef PTT’de kimse kadroya geçmedi” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.