Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

YouTube Türkiye’de temsilcilik açacağını açıkladı: “İlkelerimize bağlı kalarak temsilci atama sürecini başlatıyoruz”

Video platformu YouTube, Türkiye’de temsilcilik açacağını açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, yayında oldukları ülkelerin yasalarına özen gösterdikleri vurgulandı: “Şeffaflığa, ifade özgürlüğüne ve bilgi erişimine olan bağlılığımızı korurken faaliyet gösterdiğimiz ülkelerdeki yerel yasa ve düzenlemelere uymak için her zaman özen gösteriyoruz. 

Sosyal medya ağlarını için getirilen yeni yükümlülükleri bütün boyutuyla incelediklerini belirten şirket, “YouTube’un Türkiye’deki içerik üreticileri ve kullanıcılar için ne kadar önemli olduğunu biliyor, her gün on binlerce içerik üreticisinin YouTube’da yarattığı çok sesli özgün dünyayı ilgiyle takip ediyoruz” dedi. 

Temsilcilik açmaya yönelik girişimlerde bulunulacağı belirtilen açıklamada, “İlkelerimize bağlı kalarak YouTube için yerel bir tüzel kişi temsilci atama sürecini başlatma kararı aldık. Türkiye’deki yetkililerle de paylaştığımız bu kararı almış olmaktan memnuniyet duyuyoruz” denildi.

Sosyal medyaya yönelik düzenlemeler içeren kanunun 1 Ekim 2020’de yürürlüğe girmesiyle beraber, internet kullanıcılarının kişisel başvurularında veya kamu kurumlarının bildirimlerinde yaşanan zorlukların aşılması için sosyal ağ sağlayıcılarla muhataplık ilişkisi kurulması adına, ağ sağlayıcıların Türkiye’de temsilcilik açmaları isteniyor. Temsilcilik açmayan sosyal ağlara kısa vadede para cezası, uzun vadede ise erişim kısıtlaması uygulanacak. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.