Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Leyla Aldemir’in ailesinin avukatı: “Üst mahkemenin kararı bozması hukuki olarak doğru fakat böyle hassas bir konuda amca Yusuf Aldemir’in tutuklu kalması gerekiyordu”

Ağrı’da 2018 yılında dört yaşındaki Leyla Aydemir’in kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili davada müebbet hapis cezasına çarptırılan amca Yusuf Aldemir hakkında istinaf mahkemesi tarafından tahliye kararı verildi. Ailenin avukatı Erdoğan Tunç, süreçle ilgili Medyascope’tan Hazar Dost’a konuştu.

“İstinaf mahkemesi, ‘delil yetersizliği’ nedeniyle tahliye kararı verdi”

Davada altı sanığın olduğunu belirten Erdoğan Tunç, “Amca Yusuf Aldemir cezaevinde, diğer sanıklar serbestti. Biz kararı istinaf mahkemesine taşıdık. İstinaf tutukluluk kararını ‘delil yetersizliği’ nedeniyle bozdu” dedi.  

“Üst mahkeme, ‘Araştırma tekrar ve daha detaylı yapılsın’ diyor”

Üst mahkemenin verdiği bu kararı beklediklerini belirten Tunç, “Soruşturmada eksikler vardı, şimdi bu eksikler tamamlanacak. Benim görüşüm soruşturmanın daha da detaylandırılması. Bu konuda taleplerimizi de mahkemeye ileteceğiz” diye konuştu.  

“Soruşturma iyi yürütülmedi”

Soruşturmanın baştan itibaren iyi yürütülmediğini belirten Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sürecin derinleşmesini istiyordum. Karar bozulma açısından hukuki olarak doğru bir karar. Fakat böyle hassas bir konuda sanığın, tutuklu olması gerekiyordu. Sonucun gerçekten suçluyu tespit ettiği ve hak ettiği cezayı aldığı bir hukuki süreç bekliyoruz.”

Kapak fotoğrafı: Şehlem Kaçar

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler