Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Demirtaş kararı sonrası Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin internet sitesine siber saldırı düzenlendi

Eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında “derhal tahliye” talebiyle hak ihlali kararı veren Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi’nin kararının açıklanmasının ardından AİHM’in resmi sitesine siber saldırı düzenlendi. Büyük çaplı saldırı sonrası internet sitesinin geçici olarak devre dışı kaldığını duyuran mahkeme, saldırıyı kınadığını belirtirken yetkili kişilerin sorunu çözmek için son hızla çalıştığı açıklandı.

Demirtaş’ın avukatlarından Benan Molu, mahkemenin saldırıyı kınadığını belirtti ve “Büyük Daire’nin Demirtaş kararından sonra AİHM’in sitesine siber saldırı oldu, site hacklendi. Mahkeme, bu ağır saldırıyı kınadığını ve sitenin açılması için çalışma başlattıklarını duyurdu” dedi. 

Ne olmuştu?

AİHM Büyük Dairesi, Edirne F Tipi Cezaevi’nde 4 Kasım 2016 tarihinden beri tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki davaya ilişkin kararını verdi. Büyük Daire, Demirtaş’ın derhal serbest bırakılması için Türkiye hükümetinin gerekli tüm tedbirleri almasını istedi. Kararda, Demirtaş’ın tutukluluğunun “siyasi bir amaca hizmet ettiği” ve bu tutukluluk üzerinden Türkiye halkına “yanlış bir mesaj verildiği” belirtildi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AİHM Büyük Dairesi’nin dün verdiği Demirtaş kararına da değindi ve “AİHM, mahkemelerimizin yerine geçecek şekilde karar veremez, bu kararlar mahkemelerimizce değerlendirilir” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.