Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile Selahattin Demirtaş’ın avukatları AİHM kararını değerlendirdi: “AİHM, tarihinin en ağır hak ihlali kararlarından birini verdi”

Haber: Senem Görür & Hazar Dost

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğuna dair kararını açıkladı. AİHM, Demirtaş’ın hak ihlaline uğradığını belirtti, “İkinci tutuklamadaki suçlamalar, birinci tutukluluğun devamıdır” dedi. Demirtaş’ın bir parlamenter olarak ifade özgürlüğünün ihlal edildiği sonucuna varan AİHM, eski HDP eş genel başkanının derhal tahliye edilmesine karar verdi. 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Selahattin Demirtaş’ın avukatları bugün, HDP İstanbul İl Örgütü’nde yaptıkları açıklamada AİHM’in kararını değerlendirdi.

Açıklamada konuşan avukat Mahsuni Karaman, “Bu karar Türkiye’deki otoriter siyasal rejimin, yargıyla araçsallaştırma ile yarattığı bir sonuçtur. Demirtaş’ın tutuklu olmasındaki karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başını çektiği bir yargısal linçtir” dedi. 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Bu kararın alınmasında emeği geçen tüm avukatlara teşekkür ederim” diyerek başladığı konuşmasına, “Bu karar sadece Selahattin Demirtaş ile ilgili bir karar değil. Bu karar, Türkiye’nin çürüyen yargısını, yargının saraya bağlı olduğunu, hâkimlerin, savcıların, kendi başına karar vermediğinin bir göstergesi olarak algılanabilir” diyerek devam etti.

Buldan, Selahattin Demirtaş’ın iki-üç gün içinde tahliye edilmesini beklediklerini, HDP il ve ilçe örgütlerine karşılama hazırlıklarına başlamaları talimatı verdiklerini söyledi.

Medyascope’tan Hazar Dost ve Senem Görür’e konuşan avukat Ramazan Demir de “Kararı bundan sonra çok göreceğiz. Seçilmiş milletvekilleriyle ilgili verilmiş en ağır karar” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler