Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Reha Ruhavioğlu ve Prof. Dr. Mesut Yeğen ile “Türkiye’de Genç Kürt Olmak: Gençleri Tanımak ve Anlamak” araştırmasının sonuçları üzerine söyleşi

Rawest Araştırma ile Kürt Çalışmaları Merkezi “Türkiye’de Genç Kürt Olmak: Gençleri Tanımak ve Anlamak” başlıklı bir araştırma yaptı. Bir yıl süren saha çalışmasının sonuçları çevrimiçi toplantı ile açıklandı. Çalışmada, Kürt gençlerinin sorunlarının, beklentilerinin Türkiye gençliğiyle karşılaştırmalı bir biçimde saptanması amaçlandı. Farklı illerde yapılan derinlemesine görüşmeler, odak grup görüşmeleri ve anket çalışmalarıyla geniş bir örnekleme bakıldı.

Gülçin Karabağ, konukları Rawest Araştırma Merkezi Direktörü Reha Ruhavioğlu ve Prof. Dr. Mesut Yeğen ile kültürel yapı, göç, ayrımcılık, anadil, sekülerleşme ve siyaset başlıklarında önemli sonuçlara ulaşılan çalışmayı değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.