Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Michael Jackson’ın Neverland Çiftliği 22 milyon dolara satıldı

11 yıl önce hayatını kaybeden ABD’li pop müzik starı Michael Jackson’ın ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Los Olivos’ta bulunan 1100 hektarlık bir alana kurulu Neverland Çiftliği, milyarder yatırımcı Ron Burkle tarafından, talep edilen rakamın dörtte birine satın alındı.

2698 dönümlük arazi üzerine kurulu olan Neverland Çiftliği, 1990’lı yıllarda Santa Barbara ilçe savcıları tarafından soruşturulmuş ve savcılar Jackson’ı, çiftliği, çocukları taciz etmek için inşa ettirmekle suçlamıştı. Ancak o yıllarda açılan davada Jackson hakkında beraat kararı verilmişti.

Kaliforniya eyaletinin Los Olivos şehrindeki mülkte, 1982 yılından hayatını kaybettiği 2009 yılına kadar yaşayan Jackson’ın ölümünden kısa bir süre sonra çiftlik, 2015 yılında 100 milyon dolara satışa çıkarılmıştı. Satışı beş yıl sonra gerçekleşen çiftliğin, Jackson’ın arkadaşı milyarder yatırımcı Ron Burkle tarafından 22 milyon dolara satın aldığı belirtildi.

Michael Jackson hayattayken Neverland Çiftliği’nde eğlence parkı, raylı tren sistemi ve hayvanat bahçesi bulunuyordu. Ancak Jackson’ın ölümünden sonra eğlence parkı kaldırıldı.

Los Angeles’ta emlakçilik yapan Ian Reed, Guardian’a verdiği demeçte, evin ‘ürkütücü bir geçmişe’ ve 1982 yılında inşa edilen modası geçmiş iç tasarımlara sahip olmasına rağmen bu kadar düşük bir fiyattan satılmasını “hırsızlık” diye değerlendirdi.  

Çiftlikte, geniş kapalı-açık barbekü alanı, havuz, havuz binası, tenis kortu, üç ayrı misafir evi, 5500 metrekarelik bir sinema salonu, ahırlar, hayvan barınağı,ağıllar ve bir güzellik salonu bulunuyor.

Derleyen: Meryem Zelal Direkci

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.