Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre ile söyleşi: “STK’lara ve derneklere uygulanması öngörülen farklı denetim usulleri ve denetim sıkılaştırması, fiilen Türkiye’deki dernek ve STK özgürlüklerine vurulan bir darbedir”

Geçen hafta, TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edilen ve Genel Kurul gündemine gelen “Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun teklifi“ne muhalefet partileri ve Sivil Toplum Kuruluşları’ndan (STK) tepkiler büyüyor. Dernek ve STK’lara yönelik denetimin artırılmasını öngören teklifle ilgili Medyascope’a konuşan CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, “Türkiye’de genel itibariyle AKP’nin yürüttüğü bir algı stratejisi var. Gerçeklerden öte bir algı stratejisi. Algı gerçeğin önünde. Yeter ki topluma istediği algıyı yerleştirilebilsin. Bu aslında AKP’nin çok uzun zamandır uyguladığı bir strateji” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.