Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope, Dr. Aylin Sözer’in katledildiği mahalledeydi: ‘‘Çok sıcakkanlıydı, eve sürekli öğrencileri geliyordu’’

İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Dr. Aylin Sözer, dün (29 Aralık) öğle saatlerinde İstanbul Maltepe’deki evinde katledildi.  Cinayetin ardından delillerden kurtulmak için evi yakmaya çalışan katil Kemal Ayyıldız, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Medyascope’tan Hazar Dost ve Hande Sena Kandemir, Aylin Sözer’in Maltepe’de yaşadığı mahalledeydi.

Aylin Sözer’i katleden Kemal Ayyıldız, ifadesinde ‘‘Sözer’le birlikteydik’’ dese de Sözer’in ailesi bu iddiaları yalanladı. Ayyıldız’ın, Sözer’in üç ay önce taşındığı evine tadilat için geldiği fakat yüksek fiyat söylediği için Sözer’in tadilat yaptırmaktan vazgeçtiği, bunun üzerine de Ayyıldız’ın Sözer’i aylardır tehdit ettiği öğrenildi. 

‘‘Çok sıcakkanlıydı, eve sürekli öğrencileri geliyordu’’

Komşuları, Aylin Sözer’in sıcakkanlı birisi olduğunu belirtirken Sözer’in kardeşinin de 48 yaşındaki akademisyenin üst katında oturduğunu söyledi. Sözer’in evine sürekli öğrencilerinin geldiğini belirten bir komşusu, “Öğrencileri de hocalarını çok seviyordu” dedi.

“Müdahaleye gelen polisler yaralandı”

Sözer’in komşuları, 29 Aralık günü öğlen saatlerinde Sözer’in evinden sesler duyduklarını, kısa süre içinde de itfaiye ve polis ekiplerinin mahalleye geldiğini belirtti. Komşuların iddiasına göre polisler müdahale etmek için Sözer’in dairesine çıktığında katil Kemal Ayyıldız, polislere karşılık verdi ve çıkan arbedede iki polis memuru hafif yaralandı. Apartmandan çıkarılan katil Ayyıldız’a, mahalle sakinlerinin de tepki gösterdiği öğrenildi.

Öğrenci Sendikası da Sözer’in evinin önünde bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Hocamızın katledilmesine öfkeliyiz. 6284 numaralı kanun uygulansaydı hocamız katledilmeyebilirdi” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler