Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Asgari ücret ile çalışan işçiler anlatıyor: “Asgari ücret ile çalışanlardan hiç olmazsa vergi alınmasın, insanca yaşayabilelim”

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021 yılında geçerli olacak asgari ücreti brüt 3 bin 577 Türk Lirası (TL) 50 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirledi. Asgari ücretli bir çalışanın 3 bin 577 TL olan brüt maaşı, 500,85 TL sigorta primi, 35,78 TL işsizlik sigortası primi, 456,13 TL gelir vergisi, 27,15 TL damga vergisi kesildikten sonra 2 bin 557 TL’ye düşüyor. 268 liralık asgari geçim indirimi (AGİ) tutarı eklendikten sonra da net 2 bin 825 TL’ye yükseliyor.

Komisyonda yer alan Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, “Belirlenen net asgari ücret yetersizdir, işçilerin beklentilerini karşılamaktan uzaktır” demişti. Asgari ücretle geçinmeye çalışanlar, yeni zam hakkında ne düşünüyor? Medyascope’tan Ufuk Çeri asgari ücret ile geçinenler ile konuştu. Bir tekstil fabrikasında çalışan Seçil Yıldırım, “En kötü kiralar 1500 liradan başlıyor. Asgari ücret 2 bin 800 lira. Biz ne yiyeceğiz, ne giyeceğiz?” dedi. İşçilerin ortak talebi asgari ücretten vergi alınmaması. Bir hastanede çalışan Şakir Kılıç, “Asgari ücret ile çalışanlardan bari vergi alınmasın. İnsanca yaşayabilelim” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.