Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kafe ve bar çalışanları koronavirüs salgını sürecini anlatıyor: “Sadece maddi değil, psikolojik olarak da yıkım yaşıyoruz”

Kafe ve Bar Çalışanları Dayanışması, Otel ve Turizm İşçileri Sendikası, Türkiye Esnaf Platformu, Türkiye Tekel Bayileri Platformu, İstanbul Turizm ve Aşçılar Derneği, koronavirüs kısıtlamaları sebebiyle kapatılan işyerlerine ilişkin Kadıköy’de basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul milletvekilleri Züleyha Gülüm, Dilşad Canbaz ve Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın da aralarında olduğu siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri katıldı.

Açıklamada imzacı kurumlar adına basın metnini Ilgın Gölpınar okudu. İşyerlerinin kapanması nedeniyle, açlığa mahkûm edildiklerini belirten Gölpınar, “İşletmelerin bir an önce açılmasını istiyoruz. Çalıştığımız işyerlerinde alınması gereken bütün tedbirleri alalım, işyerleri açılsın, yasaklar kalksın” dedi.

Açıklamada söz alan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, iktidarın salgın sürecini yönetemediğini ve ekonomik krizin derinleştiğini vurgulayarak, “Esnaf evlerine ekmek götüremiyor, kira veremiyor. Esnafa hakkını verin. Vermediğiniz surece esnaf meşru yerlerde hakkını aramaya devam edecek. Maskeyi bile dağıtamayanlar bu ülkeyi yönetemezler” diye konuştu.

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm de açıklamada söz aldı. İktidarın salgını fırsata çevirdiğini söyleyen Gülüm, “Yandaşlar ve büyük şirketlerin vergileri silinirken esnafın sıkıntıları görmezden gelindi. Birlikte durursak, bu iktidarı zorlarız. Bu ülkenin yoksulları, esnafı, halkı, açlıkla baş başa bırakıldı. Zenginlere değil halka, emekçiye bütçe” dedi.

Medyascope’a konuşan kafe çalışanı Göksu Uyar, “Mart ayında mekanlar kapanınca Haziran’a kadar borçlandık. Mekanlar ikinci kez kapanınca, belirsizlik hali başladı. Birçok arkadaşımız geçinemediği için ailesinin yanına döndü. Sadece maddi değil, psikolojik olarak da yıkım yaşıyoruz” diye konuştu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.