Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aleyna Çakır’ın ölümünde adı geçen Ümitcan Uygun, “uyuşturucu kullanmak ve özendirmek” suçlamasıyla gözaltına alındı

Aleyna Çakır ismiyle bilinen Sema Esen’in ölümüne ilişkin soruşturmada adı geçen Ümitcan Uygun’un uyuşturucu kullanırken çekilen bir videosu sosyal medyada yayıldı. Bu video nedeniyle Uygun, babası ile birlikte Ankara’da gözaltına alındı.

Aleyna Çakır’ın ölümüyle ilgili süren soruşturmada adı geçen Ümitcan Uygun, 3 Haziran Çarşamba günü Çakır’ın cansız bedeni Ankara Keçiören’deki evinde bulunduktan sonra gözaltına alınmış ve ardından serbest bırakılmıştı.

Çakır’ın ölümünün ardından, olaydan önceki aylarda çekilmiş olan, Uygun’un baygın haldeki Çakır’a şiddet uyguladığı bir video sosyal medya platformlarında yayınlanmıştı.

Çakır’ın ölümüne dair paylaşılan adli tıp raporunda, Çakır’ın ellerinde ve bacaklarında morluklar tespit edildiği bilgisi yer aldı. Sperm ve tırnağındaki DNA örneklerinin aynı kişiye ait olduğu bilgisi paylaşılırken, Ümitcan Uygun’dan DNA örneği alınmaması tartışmalara yol açtı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, dün işlemlerin devam ettiğini duyurmuştu: “Kamuoyunda Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen isimli şahsın ölüm olayı ile ilgili olarak, Sema Esen’in klasik otopsi işleminde vajinal sürüntü örneği ile sağ eldeki tırnak parçasından tespit edilen DNA profilleri üzerinde gerekli mukayese işlemlerinin yapılması yönünde Cumhuriyet Başsavcılığımızca kanuni gereğine tevessül edilmiş olup, işlemler devam etmektedir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.