Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi Üniversitesi eylemleri dokuzuncu gününde: Öğrencilerden okuma eylemi ve açık ders

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Melih Bulu’nun atanmasına karşı üniversite öğrencilerinin eylemleri devam ediyor. Eylemlerde dokuzuncu günü geride bırakan öğrenciler, soğuk hava ve yağmura rağmen günü kampüste geçirdi. Öğrenciler, “Üniversitemize kayyum zulmü devam etmektedir. İlk günden beri seslendiriyoruz: Atanmış değil seçilmiş rektör istiyoruz” dedi.

Kurgu: Sedat Elbasan – Kampüs içi görüntüler: “Boğaziçi Direnişi”

Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Melih Bulu’nun atanmasına karşı üniversitenin öğrencileri ve öğretim üyeleri, 4 Ocak’tan beri eylemlerine devam ediyor.

Üniversitenin öğretim üyeleri, daha önceki günlerde olduğu gibi bugün de kampüse cüppeleriyle geldi ve rektörlük binasına sırtlarını döndü.

Öğretim üyelerinin eyleminin ardından, öğrenciler rektörlük binası önünde “okuma eylemi” yaptı ve daha sonra eylemlerin gidişatına dair aralarında bir forum düzenledi.

Daha sonra öğrenciler, Ursula K. Le Guin’in “Omelas’ı Bırakıp Gidenler” öyküsü üzerine, “direniş” temalı bir açık ders yaptı. Öykü üzerine konuşan öğrenciler, dersi Zoom’da katılıma açtı ve YouTube üzerinden canlı yayınladı.

Öğrenciler, eylemin ardından kampüs kapısında açıklama yaptı. İstanbul Valiliği’nin Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerinde yürüyüş ve gösterileri yasaklaması nedeniyle eylemlerini kampüste sürdüren öğrenciler, şunları söyledi:

“Kayyuma geçit vermeyeceğiz. Aktif nöbetleşe direniş çadırımızı ‘kayyumluk’ binası önüne kurduk. Direnişimizi her gün 12-18 saatleri arasında sürdüreceğiz. Yalnız öğrencileri değil, tüm okul bileşenlerini, atanan rektör Melih Bulu istifa edene kadar sürdüreceğimiz direniş çadırına bekliyoruz. Ne hava muhalefeti ne de iktidarın sözcüleri bizim mücadelemizi bölecek.”

Fotoğraflar: “Boğaziçi Direnişi”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.