Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi’ne destek sürüyor – Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri, üniversitenin Fındıklı kampüsünde eylemdeydi: “Biz kayyumu, sinema arşivimize kilit vuran rektörlerden biliriz”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 Ocak’ta Boğaziçi Üniversitesi’ne Prof. Dr. Melih Bulu’yu rektör olarak atamasından bu yana üniversitelilerin protestoları sürüyor. Bazı üniversitelerde de Boğaziçi’ne destek eylemleri düzenleniyor. Bugün İstanbul’da bulunan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin Kabataş-Fındıklı kampüsünde öğrenciler, “Kayyum rektör istemiyoruz” diyerek eylem yaptı.

Üniversitelerinde yaşanan sorunlar hakkında konuşan öğrenciler, kayyum rektörlere dair yazdıkları “Kapıda kelepçe” adlı şiirlerini okudu, basın açıklamasının ardından dağıldı. 

Medyascope’tan Hazar Dost’a konuşan üniversiteli öğrenciler, Boğaziçi’nde yaşananların, üniversitenin özgürlüğüne karşı bir darbe olduğunu belirtirken “Bizim üniversitemize de geçen yıllarda Prof. Dr. Handan İnci Elçi rektör olarak atandı. Türkiye’nin en önemli sinema arşivinin kapısına kilit vuran rektörümüz, öğrencilerin dayanışma için kurduğu çay standına özel güvenlik aracılığıyla saldırdı” dedi. Öğrenciler, Boğaziçi’yle dayanışmalarını sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler