Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TTB COVID-19 İzleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özgür Karcıoğlu ile söyleşi: “Koronavirüs, yerini başka bir salgına bırakabilir. Hükümetler, ‘salgınlar çağına’ hazır olmalı”

Medyascope özel yayınına katılan İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) COVID-19 İzleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özgür Karcıoğlu, Çin’den getirilen koronavirüs aşısının salgında nasıl bir kırılmaya yol açabileceğini ve aşıların yaygın şekilde uygulanmasıyla birlikte dünyada nelerin değişebileceğini değerlendirdi. 

Türkiye’nin aşı anlaşmaları konusunda ağır davrandığını ve geç kaldığını belirten Prof. Dr. Özgür Karcıoğlu, aynı zamanda Türkiye’deki faz 3 ara dönem sonuçlarının da erken açıklandığını söyledi. Sinovac aşısının piyasaya sürülen bazı aşıların gerisinde olduğunu ifade eden Karcıoğlu, buna karşın “En kötü aşı en iyi hastalıktan iyidir” dedi.

Karcıoğlu, nüfusu yüksek olan ülkeler kitlesel bağışıklığa daha geç ulaşacağı için salgının bir süre daha dünya üzerindeki etkisini sürdüreceğini ancak esas tehlikenin yeni salgınların ortaya çıkma ihtimali olduğunu vurgulayarak, “Koronavirüs, yerini başka bir salgına bırakabilir. Hükümetler, ‘salgınlar çağına’ hazır olmalı” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.