Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yemeklerinde hamamböceği çıkmasına tepki gösteren Kalyon İnşaat işçileri işten atıldı: “Yemekler kötü dediğimiz için işten atıldık”

İstanbul Ümraniye’de Kalyon İnşaat tarafından yapımı süren Finans Merkezi inşaatında çalışan işçiler, öğle yemeğinden hamamböceği çıkması üzerine kötü çalışma koşullarını protesto ederek yemeklerin hijyenik çıkmasını talep etmişti. Kalyon İnşaat, dünden (20 Ocak) itibaren protestocu işçileri işten çıkarmaya başladı.

Yaklaşık dört aydır Finans Merkezi Şantiyesinde çalışan Ömer Güneş de atılan işçilerden biri.

Medyascope‘a konuşan Güneş, “Sürekli şikâyet etmemize rağmen bir değişim olmadı. Yemekte hamamböceği çıkması bardağı taşıran son damla oldu” dedi.

Ömer Güneş

Büyük bir şirketin yemeği düzgün çıkarması gerektiğini belirten Güneş, “Bedenen çalışan insanlarız. Yemek bizim için önemli. Bu şirketler neden böyle. Yemekler kötü dediğimiz için işten atıldık” diye konuştu.

Şantiyede salgın koşullarının da dikkate alınmadığını belirten Güneş, çalışma koşullarını şöyle anlattı. “Küçücük odada altı kişi kalıyoruz.  Şantiye içinde asansöre 25 kişi binmek zorundayız. Sosyal mesafe yok. Salgın önemli diyorlar ama kontroller yok.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.