Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB’nin Halk Ekmek mobil büfeleri çalışmaya devam ediyor: “Bakanlık, geri adım attı”

Tarım ve Orman Bakanlığı, pazarlar dışında seyyar ekmek satışını yasaklayan bir genelge yayımladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) mobil ekmek büfelerine doğrudan atıfta bulunulmasa da genelgedeki ifadeler, mobil büfelerde ekmek satışının yasaklandığı şeklinde yorumlandı. Bakanlık, sabah saatlerinde yeni bir açıklama yaparak bu büfelerin yasaklanmadığını duyurdu.

İBB Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, bakanlığın geri adım attığını söylerken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Dün yazılan yazı, başka türlü bir uygulama olarak sahaya yansısaydı bile biz, ekmek satışımıza devam edecektik. Hazırlığımız o yöndeydi. Tarım Bakanlığımız açıklamayı yaptı. Onu kastetmediklerini ifade ettiler. Dolayısıyla sorun kalmadı” dedi.

Medyascope olarak hem Halk Ekmek mobil büfelerine giden vatandaşlarla konuştuk, hem de neler yaşandığını gözlemledik. 

Kamera & Kurgu: Ali Macit

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.