Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yoksulluk Halleri (16): “Çocuğumun hastane masraflarını karşılayamıyorum”

Medyascope’un yoksulluğu, geçim sıkıntısını ve işsizliğin yansımalarını ele aldığı “Yoksulluk Halleri”nin bu bölümünün konukları Salih Dağlı ve Cavit Yalçın’dı.

Hatay’da ikamet eden Dağlı ve Yalçın, 2016’da inşaatta çalışmak için Cezayir’e gittiler. 2019 yılının Kasım ayında ise 12 maaş alacakları varken haklarını alamadan işten çıkarıldılar. Bir yılı aşkın süredir maaş alamayan Dağlı ve Yalçın’ın, salgın nedeniyle de iş bulma ümidi iyice azaldı. 

Üç çocuk babası olan Cavit Yalçın’ın bir çocuğu böbrek hastası. Yalçın, hasta çocuğunun hastane masrafını bile karşılayamadığını söyledi. Üç kız çocuğu okula giden Salih Dağlı da çocuklarının isteklerini karşılayamamaktan şikayetçi. 

Dağlı ve Yalçın verilmeyen ücretlerini almak için on gündür Kayı İnşaat’ın İstanbul’daki genel merkezinin önünde eylem yapıyor. Alacaklarının bir an önce ödenmesini isteyen Dağlı ve Yalçın, yaşadıkları sıkıntıları ve geçim dertlerini Ufuk Çeri ve Ali Macit’e anlattı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.