Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boden Denizcilik Genel Müdürü Levent Karsan, Nijerya’da kaçırılan Mozart gemisi hakkında konuştu: “Gemimiz yabancı yatırımcılara aittir, Boden Denizcilik A.Ş., geminin teknik işletmesinden sorumludur”

Nijerya açıklarında deniz korsanları tarafından 23 Ocak’ta saldırıya uğrayan M/V Mozart gemisinde, bir Azerbaycanlı denizci hayatını kaybetti, iki denizci yaralandı. Kaptanı Mustafa Kaya’nın da aralarında bulunduğu 15 gemi personeli kaçırıldı.

Liberya bayraklı “Mozart” isimli konteyner gemisi, Gine Körfezi açıklarında 23 Ocak’ta korsanların saldırısına uğramış ve 19 kişilik mürettebattan 15 Türk personel rehin alınmıştı. Arbede esnasında Azerbaycan uyruklu bir gemici öldürülmüştü.

Geminin Türkiye’de faaliyet gösteren Boden Denizcilik ile bağlantısı nedeniyle şirket, bugün (25 Ocak) bir açıklama yaptı. Boden Denizcilik Genel Müdürü Levent Karsan, “Gemimiz, Türk sahipli veya Türk bayraklı değildir. Gemimiz, yabancı yatırımcılara aittir. Boden Denizcilik A.Ş., geminin teknik işletmesinden sorumludur” diye konuştu.

Gemide hayatını kaybeden Azerbaycanlı ikinci mühendisin naaşı hakkında da konuşan Karsan, “Türk Hava Yolları (THY) ile Türkiye’ye getirilip Azerbaycan’a gönderilecek” dedi. Karsan, gemide kalan mürettebatın durumuyla ilgili olarak da şunları söyledi: “Bir-iki gün içinde yeni personelin gemiye katılacağını ve mevcut personelin Türkiye’ye dönüşünün sağlanacağını düşünüyorum.”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: “Gemi dün akşam limana yaklaştı”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da olaya dair bugün bir açıklama yaptı. Çavuşoğlu, “15 vatandaşımız şu anda kaçırılmış durumda. Gemi dün akşam (24 Ocak) limana yaklaştı, biraz açıkta daha doğrusu. Ve dün akşam güvenlik güçleriyle ve büyükelçimiz, bir ekip gemiye çıktılar ve gemi temiz. Herhangi bir korsan veya başkasının sızmadığını anladılar, güvenlikle ilgili sıkıntı yok” dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop ile yaptığı görüşmeye ilişkin de değerlendirmede bulundu. Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerde TBMM ile AB Parlamentosu arasında mevcut komisyonlar olduğunu, her türlü temasın faydasının bulunduğunu belirten Çavuşoğlu, şunları söyledi: “2021 yılına diplomasi açısından çok hızlı başladık. Bu süreçte Gazi Meclisimizin, milletvekillerimizin, sayın başkanımızın bizlere desteği çok önemli. Amerika Birleşik Devletleri’nde yeni bir yönetim işbaşına geldi. Elbette dışişleri bakanlığımız, diğer bakanlıklarımız temaslarını artırarak devam ettirecek. Yine Kongre ile yüce Meclisimizin, milletvekillerimizin temaslarının mutlaka faydası olacaktır. Sayın Meclis başkanımızın da davet ettiği Senato başkanları var. O ziyaretlerin gerçekleşmesi konusunda gerekli çalışmaları yapıyoruz, bu konuda Meclis başkanımızın talimatlarını aldık.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.