Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İş cinayetlerinde hayatlarını kaybedenlerin hikayeleri (3): “Babam, üç yıldır her gece rüyama giriyor, ‘Kızım bana yardım et’ sesiyle uyanıyorum”

İstanbul Ümraniye’de, inşaat işçisi 49 yaşındaki Halit Balicak, 27 Kasım 2017’de inşaatta yüksekten düşme sonucu yaralandı. Balicak olaydan birkaç gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Halit Balicak

İşveren ve şantiye sorumlusu hakkında “taksirle bir kişinin ölümüne neden olma” suçundan altı yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Mahkeme, patrona ve şantiye şefine ayrı ayrı 21 bin 200’er lira para cezası verdi, cezayı da taksitlere böldü.

Balicak’ın kızı Canan Balicak, yaşadıklarını Medyascope’tan Ufuk Çeri ve Hande Sena Kandemir’e anlattı. Üç yıldır babasının öldüğü günde kaldığını söyleyen Balicak, “Babam üç yıldır her gece rüyamda. ‘Kızım bana yardım et’ sesiyle uyanıyorum” dedi.

20 yaşında şeker hastalığı başlayan Balicak, “Ailemizde kimsede şeker hastalığı yok. Tamamıyla üzüntüden hasta oldum ben. Annem, babamın ölümünden altı ay sonra yoğun bakıma kaldırıldı. Tüm bu yaşadıklarımızdan taşeron firma sorumludur” diye konuştu.

“Türkiye’de adalet kesinlikle yok”

Sanıklara verilen cezanın düşüklüğüne de değinen Balicak, şunları söyledi: “Babamın ölümünden sorumlu olanlara verilen 21 bin 200 liralık para cezasını kabul etmiyorum. Bu ceza için mi üç yıl uğraştık?  Türkiye’de adalet kesinlikle yok.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.