Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Amazon’un CEO’su Jeff Bezos görevinden ayrılıyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli e-ticaret devi Amazon‘un kurucusu ve şirketin üst yöneticisi Jeff Bezos, görevini bırakacağını ve bundan böyle şirketin icra kurulu başkanı olacağını açıkladı. Bezos’un yerine CEO’luk koltuğuna oturacak isim ise şirketin Bulut Bilişim Bölümü Başkanı Andy Jassy olacak.

Jeff Bezos’un 1994 yılında çevrimiçi kitap satış platformu olarak kurduğu ve “Amazon” ismini verdiği şirket, günümüzde birbirinden farklı ürünler satan 1,7 trilyon dolarlık dev bir “her şey mağazası” haline geldi. 1994’ten bu zamana kadar şirket bir lojistik devine dönüştü ve yapay zekâ destekli bir eğlence platformu olmaya doğru da genişledi. Bezos ise uzun süredir dünyanın en zengin insanları arasında anılıyor.

Jeff Bezos

2 Şubat Salı günü, 57 yaşındaki Bezos, Seattle merkezli şirketin zirvesindeki işinin bittiğini açıkladı. Amazon çalışanlarına gönderdiği e-postada, “Yönetim kurulu başkanı olarak Amazon’un önemli girişimlerine müdahil olacağım” diyen Bezos, yeni görevinde enerjisi ve dikkatini yeni ürünlere ve erken girişimlere odaklamak niyetinde olduğunu söyledi.

Bezos, son yıllarda Amazon’un günlük iş ve toplantılarından elini çekerek bu sorumlulukları, aralarında kendi koltuğuna geçecek olan Andy Jassy’nin de bulunduğu iki yardımcısına devretmişti. Bezos, gündelik işlerle uğraşmak yerine, enerjisini Amazon’un geleceğine ve 2013 yılında satın aldığı Washington Post gazetesiyle yardım organizasyonu Day 1 Fund, çevre organizasyonu Bezos Earth Fund ve uzay taşımacılığı şirketi Blue Origin projelerine harcayacağını belirtti.

Andy Jassy

Koronavirüs salgınının araya girmesiyle günlük işlerden elini çekme planını biraz ertelemek zorunda kalan Bezos, şirketin tekrar istikrar kazanıp, kârını 7,2 milyar dolarla bir önceki yıla göre ikiye katlamasının ardından planını uygulamaya koyabildi.

Amazon’un finans müdürü Brian Olsavsky, şirketin bulut bilişimine yatırım yapmaya devam edeceğini ve Bezos’un hiçbir yere gitmediğini sadece görev dağılımının yeniden belirlendiğini söyledi. Bezos, şirketin yüzde 10,6’sına sahip olarak Amazon’un en büyük hissedarı olmaya ve yönetim kurulunda kalmaya devam edecek.

Derleyen: Hande Sena Kandemir

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.