Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi eylemlerinde gözaltına alınan öğrenci, yaşadıklarını Medyascope’a anlattı: “Asılsız ve keyfi suçlamalarla hazırlanan tutanak önümüze konuldu, zorla imzalamamız istendi ama imzalamadık”

Haber: Senem Görür & Ufuk Çeri

Boğaziçi Üniversitesi’ne Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasıyla başlayan protesto eylemleri 31’inci gününde. Dün (2 Şubat), Kadıköy’de eylem yapan öğrenciler polisin sert müdahalesiyle karşılaştı. Polisin plastik mermi ve biber gazıyla müdahale ettiği eylemde 100’den fazla kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan ve 2 Şubat sabahı serbest bırakılan Ege Üniversitesi öğrencisi Ozan Acıdere, gözaltı sürecinde yaşadıklarını Medyascope’a anlattı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 2 Şubat günü uyarılara riayet etmedikleri, direndikleri ve mukavemette bulundukları gerekçesiyle Kadıköy’de 93, Beşiktaş ve Sarıyer’de 11 olmak üzere toplam 104 kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı. Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Ozan Acıdere, 2 Şubat günü otobüse binmek üzere durakta beklerken gözaltına alındı.

Kendisiyle birlikte dokuz kişinin daha keyfi bir şekilde gözaltına alındığını ve aralarında protestolarla ilgisi olmayan bir Hisarüstü esnafının da bulunduğunu belirten Acıdere, “Kadıköy eylemine gitmek için ısrar etmek ve salgın döneminde yan yana yürümek suçundan gözaltına alındığımız söylendi. Seyahat özgürlüğümüz elimizden alındı” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden adliye önünde arkadaşlarına destek

Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince 1 Şubat günü Boğaziçi Üniversitesi Güney kampüsü girişinde yapılan gösteriler sırasında gözaltına alınan 51 kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Arkadaşlarına destek vermek için adliye önünde toplanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, yaptıkları açıklamada “Susmuyoruz, korkmuyoruz, vazgeçmiyoruz!” dedi.

“Bizler, muktedirlerin hayalini dahi kuramayacakları haklı ve onurlu bir yerden sesleniyoruz”

Boğaziçi direnişinde gözaltına alınan arkadaşları için İstanbul Adliyesi önünde toplanan Boğaziçi Dayanışması, taleplerini bir kez daha kamuoyu ile paylaştı: 

“Gözaltına alınan ve tutuklanan bütün arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır!

Üniversitemizi abluka altına alan polis ordusu geri çekilmelidir! 

Başta Melih Bulu olmak üzere tüm kayyum rektörler derhal istifa etmelidir!

Rektörlük seçimleri üniversitelerin tüm bileşenlerinin katılımı ile yapılmalıdır!”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.