Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dizi setinde cinsel saldırı davasında sona gelindi: Elit İşcan’a cinsel saldırıyla suçlanan Efecan Şenolsun hakkında beş yıldan on yıla kadar hapis istemi

Oyuncu Efecan Şenolsun’un, dizi setinde Elit İşcan‘a yönelik hakaret ve cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davanın beşinci duruşması bugün saat 13.30’da İstanbul Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi’nde yapıldı. Savcı, Şenolsun’un hakaret suçundan beraatını isterken cinsel saldırı suçundan beş yıldan on yıla kadar hapis cezası almasını talep etti. Davada bir sonraki duruşma 11 Şubat 2021 tarihine ertelendi. 

“Suçlamaları kabul etmiyorum”

Duruşmada Elit İşcan, tanık olarak Ahmet Aka’nın dinlenmesini talep ederken müşteki avukatı Meriç Eyüboğlu da tanık Alper Aka’nın bir dizi çekimi için şehir dışında olduğunu, gerekirse ve Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS ) sistemiyle dinlenilmesini istedi. Toplanan deliller ve tanık beyanlarına göre sanık Şenolsun’un cinsel saldırı suçunu işlediğinin sabit olduğu belirtilen mütalaada, sanığın bu suçtan beş yıldan on yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Sanık Efecan Şenolsun ise suçlamaları kabul etmediğini söyledi.  

“Belki bu sefer gerçek adaleti görürüz”

Bugün yapılan duruşma öncesi Elit İşcan’ın avukatı Meriç Eyüboğlu’nun adliye önünde açıklama yapmasına izin verilmedi. Açıklama yapmak isteyen kadınlar adliyenin dışına çıkarıldı. Duruşma öncesi avukat Eyüboğlu hukuki mücadelesinden vazgeçmeyeceğini söylerken İşcan, “Dayanışma gösteren herkese teşekkür ederim” dedi.

Avukat Eyüboğlu, adliyenin önüne bile davası olmayan vatandaşlar alınmadığı halde, karşı tarafın ailesi ve arkadaşlarından oluşan 20 kişilik bir grubun adliyenin içine, davanın görüleceği salonun kapısına kadar geldiklerini fakat mahkeme başkanı tarafından kovulduklarını belirtti. Eyüboğlu, bu tür davalarda ceza çıkmasına alışkın olmadıklarını bu yüzden mütalaanın sonucundan memnun olduklarını söyledi ve “Nihai karar değil bu tabii. Belki bu sefer gerçek adaleti görürüz” dedi.

Ne olmuştu? 

Elit İşcan, Ekim 2018’de  Efecan Şenolsun’un “Yaşamayanlar” dizisinin setinde kendisine hakaret ettiğini ve cinsel saldırıda bulunduğunu açıklamıştı. Yedi ay sonra İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede Şenolsun’a, oyuncu Elit İşcan’a “cinsel saldırı” ve “hakaret” suçlarından 17 yıl dört aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.