Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Migros depo işçileri, şirketin bağlı olduğu Anadolu Grubu Genel Müdürlüğü önünde eylemdeydi: “Kimse işçilerle dalga geçemez, biz haklarımız için oturma eylemi yapıyoruz”

Migros’un Kocaeli Şekerpınar’daki deposunda çalışırken sendikalı oldukları gerekçesiyle ücretsiz izne çıkarılan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) üyesi işçiler, 32 gündür eylemde. Eylemlerini İstanbul’a taşıyan işçiler bugün (5 Şubat), şirketin bağlı olduğu Anadolu Grubu’nun Ümraniye’deki genel müdürlüğünün önündeydi.

İşçiler şirket yönetimi ile görüşmek ve hazırladıkları dosyayı yönetime vermek istedi.  Görüşme taleplerine olumsuz yanıt alan DGD-SEN üyesi işçiler, bina önünde oturma eylemine başladı. Anadolu Grubu binasının girişini kapatan işçiler, yetkili biri gelene kadar kalkmayacaklarını söyledi.

Bir süre sonra Anadolu Grubu adına yetkili bir kişi gelerek dosyayı aldı ve inceleyeceklerini belirtti. İşçiler bunun üzerine eylemlerini sonlandırdı.

32 gündür direnişte olan Migros depo işçileri Sevim Güneş ve Ümit Gürler, Medyascope’a konuştu.

Geçen hafta da şirket binası önüne geldiklerini belirten Güneş, “Dosyayı iletmek için oturma eylemi yaptık. Çünkü kimse işçilerle dalga geçemez. Biz haklarımız için oturma eylemi yapıyoruz. Sonuç alana kadar eylemlerimize devam edeceğiz” dedi.

Pazartesi dosyayı hazırlayıp geldiklerini fakat dosyalarının reddedildiğini belirten Gürler de “Hazırladığımız dosyayı gene almayacaklardı. Biz de oturma eylemi başlattık. Yöneticinin gelip dosyayı almasıyla eylemimize son verdik” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.