Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Ayşe Buğra’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt: “Cumhurbaşkanının açıklamalarını esefle karşılıyorum”

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Buğra, Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi hakkındaki sözlerine yanıt verdi. Bugün, eşi Osman Kavala’nın İstanbul Adliyesi’nde yapılan duruşması sonrası konuşan Buğra, “Bu olan biteni bir hukuk süreci olarak yorumlamak imkânsız. Üç buçuk yıldır süren ve gittikçe ağırlaşan bir eziyet süreci. Cumhurbaşkanının açıklamalarını esefle karşılıyorum, memleketim adına üzülüyorum” dedi.

Erdoğan: “Soros’un adeta temsilcisi olan kişinin karısı da aynı şeklide Boğaziçi’nde provokatörlerin içerisinde yer alıyor”

Boğaziçi Üniversitesi protestolarıyla ilgili “Oradaki öğrencilerimizle yakından uzaktan alakası yok” diyen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osman Kavala’nın eşi Prof. Dr. Ayşe Buğra’yı hedef almış ve “Bu ülkede Soros’un adeta temsilcisi olan kişinin karısı da aynı şeklide Boğaziçi’nde provokatörlerin içerisinde yer alan bir kadındır” demişti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.