Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Katılmadığı bir eyleme dahil edilip gözaltına alınan Berkin Elvan’ın ablası Özge Elvan’ın iki gün sonra ifadesi tamamlandı, adliyeye sevki bekleniyor

İstanbul Kadıköy’de katılmadığı bir eyleme dahil edilerek üç arkadaşıyla birlikte gözaltına alınan Berkin Elvan’ın ablası ve Medyascope çalışanı Özge Elvan’ın avukatlarından edinilen bilgiye göre, Elvan’ın ifadesi tamamlandı. Avukat Çiğdem Akbulut, Özge Elvan ve eylemde gözaltına alınan 65 kişinin gözaltı sürelerinin uzatıldığını söyledi.

“Birleşik Mücadele Güçleri” adlı grubun 4 Şubat Perşembe günü İstanbul Kadıköy’de “Faşizme karşı birleşelim” çağrısıyla düzenlediği buluşmaya polis müdahale etmiş, gözaltına alınan 65 kişi ifadelerinin alınması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmüştü. 

Avukat Deniz Özen, 65 kişinin ifadelerinin saat 20.00 sıralarında alınmaya başlandığını, Özge Elvan’ın da ifadesinin tamamlandığını belirtti. Özen’in aktardıklarına göre, Elvan’ın yarın İstanbul Anadolu Adliyesi’ne sevk edilmesi bekleniyor.

Avukatı Çiğdem Akbulut ise Özge Elvan’ın genel sağlık durumunun iyi olduğunu, sadece şeker ve suyla beslendiğini söyledi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan Özge Elvan’ın iki günün sonunda ifadesinin alındığını söyleyen Akbulut, gözaltı sürelerinin uzatıldığını sözlerine ekledi.

Avukat Deniz Özen, Özge Elvan’ın eylemle bir ilgisi olmadığını ve polis tarafından durdurulduğu sırada eylemin yapıldığı yerden en az 10 dakikalık yürüme mesafesinde bulunduğunu söylemişti. Avukat Özen, polisin, Elvan’ı daha sonra eylem alanının yakınlarına götürdüğünü ve orada gözaltına aldığını belirtmişti. 

Özge Elvan’ın kardeşi Berkin Elvan (14), Gezi olayları sırasında, evinin bulunduğu Okmeydanı’nda polisin gaz fişeği ile başından vurularak yaralanmış ve 269 günlük yaşam mücadelesinden sonra hayatını kaybetmişti. Berkin Elvan’ın ölümüne neden olan polisin yargılandığı davanın 19. duruşması 29 Ocak 2021’de İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılmış, duruşma 18 Haziran 2021’e ertelenmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.