Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İki kişinin “yan bakma” kavgası sırasında sıkılan kurşunla başından vurulan Muhammed Emin Yelekçi hayatını kaybetti

Muhammed Emin Yelekçi (20), 5 Şubat Cuma günü İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde, ablası ile çıktığı market alışverişi sonrasında, iki kişinin “yan bakma” gerekçesiyle çıkan kavgası sırasında sıkılan kurşunla başından vuruldu ve hayatını kaybetti. Muhammed’i vurduğu iddia edilen G.A. (17), olaydan bir saat sonra yakalandı. Çıkarıldığı mahkemede, beş ayrı suçtan sabıkası olan G.A.’nın tutuklu yargılanmasına karar verildi.  

Arkadaşları ve öğretmenleri, Muhammed’in vurulduğunu öğrendikten sonra, sorumluların tutuklanmasını isteyerek Twitter’dan, #muhammedicinadalet etiketi ile seslerini duyurmaya çalıştı. 

Medyascope’tan Ali Macit, Muhammed Emin Yelekçi’nin ailesine ulaştı. Verilen bilgiye göre Muhammed, bugün (8 Şubat) öğle saatlerinde hayatını kaybetti.

Yelekçi’nin babası, çok kötü durumda olduğu için konuşmak istemezken Muhammed’in kuzeni, suçluların en ağır cezaya çarptırılmasını istedi. Muhammed’in çocukluk arkadaşı ise olayı şöyle anlattı: “Muhammed, ablası ile markete gitti, dışarıda bir bağrış vardı. Muhammed, dışarı çıkmış ablasını beklerken silah sesleri duyuldu. Ablası, koşarak Muhammed’in yanına gitti. Oradan uzaklaşmaya çalışırken Muhammed, kafasının sol ön tarafından vuruldu. Şu an mermi kafatasının kemiğine dayanmış durumda ve beyin ölümü gerçekleşti. Beyni hiçbir şekilde fonksiyonunu yerine getirmiyor.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.