Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Beykoz’da 111 bin metrekarelik ormanlık alan imara açıldı: “İklim krizinin kapıda olduğu bu dönemde, on binlerce ağacın keyfi bir şekilde kesilmesine kesinlikle karşıyız”

İstanbul’un Beykoz ilçesinde 111 bin metrekarelik ormanlık alan imara açıldı ve ticaret alanı ilan edildi. Çevreciler, on binlerce ağacın kesileceği projeye karşı Beykoz Çevre Dayanışması’nı kurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Beykoz’da 111 bin metrekarelik ormanlık alanı imara açtı. Üç yıl önce hakkında Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatılan alanla ilgili karar 7 Ocak tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Alınan karar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bir tarım arazisinin imara açılmasında kamu yararı görmesi halinde, o araziyi imara açabilme yetkisi kullanılarak alındı. Karar kapsamında, 111 bin metrekarelik alanda binlerce ağaç kesilerek yerine villa, AVM ve cami yapılacak. 

Medyascope’a konuşan Beykoz Çevre Dayanışması aktivisti Ayşenur Sunucu, “İklim krizinin kapıda olduğu bu dönemde on binlerce ağacın keyfi bir şekilde kesilmesine kesinlikle karşıyız” dedi. 

Ayşenur Sunucu

Resmi Gazete’de kararı öğrendikten sonra bir şeyler yapmak için harekete geçtiklerini belirten Sunucu, “Türk-Alman Üniversitesi öğrencisiyiz. Çevremizde yaşanan bu tür gelişmeler bizi ilgilendiriyor. Kararı incelediğimizde ormanlık alana ticaret merkezi, AVM ve cami yapılacağını gördük. Bunlar zaten Beykoz’da mevcut. Arkadaşlarımla bir araya gelerek Beykoz Çevre Dayanışması’nı kurduk” diye konuştu.  

Kamera: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.